Srpska Heraldika

О нама

Ово је прва централна хералдичка база свих српских знамења. У савременом добу грбови су постали чак и обележје компаније и један од главних елемената брендирања, са друге стране види се и ренесанса породичних грбова.

Овај сајт има за циљ да повеже хералдику и векилологију прошлости и садашњег времена, гледајући кроз њих развој нашег српског друштва. Пројекат је настао у оквиру сарадње Културног елемента и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, органом управе у саставу Министарства спољних послова.
Kulturni element
Културни елемент је уметничко удружење основано 2011. године у Београду, које окупља велики број младих уметника, глумаца, плесача и музичара, врхунских професионалца у својим областима. Заједно они чине једну од најемининтнијих уметничких група код нас, која је до сада остварила скоро стотину пројеката широм земље. Чланови Културног елемента имају заједнички циљ, а то је да својим образовањем, енергијом и искуством допринесу популаризацији културе и уметности на овим просторима. Пажљивим одабиром чланова, окупљен је квалитетан тим који је способан да створи нешто ново и креативно, истовремено негујући традицију и поштујући културно наслеђе које нам је дато. Отворен ка модерном, у сталној вези са традицијом, Културни елемент ствара нове уметничке форме, негује културни рад предака и образује млађе генерације, усмеравајући их у правцу културе и уметности